Ingrasamant pentru gazon, legume si pomi fructiferi
Odata cu venirea primaverii, este momentul ideal pentru a incepe fertilizarea gazonului. De ce primavera? Deoarece prin alocarea a putin timp pentru a aplica un tratament special va oferi beneficii mai tarziu. Acesta va intari radacinile plantelor, oferindu-ne o baza solida din care vor prospera in urmatorul an. Primul lucru pe care trebuie sa il intelegeti despre ingrasamant este formula. Un ingrasamant pentru gazon trebuie sa contina urmatoarele trei ingrediente: azot, fosfor si potasiu.
Perioada cea mai buna pentru fertilizare
In general, cel mai bun anotimp pentru fertilizare este toamna, insa si primavara este potrivita. Partea superioara a gazonului isi va incetini cresterea in timpul anotimpurilor mai racoroase. Radacinile insa isi continua dezvoltarea. In general, doua aplicari de ingrasamant natural zeolit pentru gazon sunt suficiente. In septembrie, gazonul se regenereaza dupa caldurile sufocante din lunile de vara. Acesta va iesi din starea dormanta adusa de seceta, de aceea el are nevoie de o doza de azot. In acest scop, un ingrasamant de tipul 20-8-8 il poate ajuta.
Ingrasamant pentru gazon – conditii de aplicare
Aveti intotdeauna grija sa respectati recomandarile producatorului de gazon. Unele persoane aleg sa il trateze cu erbicid sau insecticid. Daca nu aveti un istoric de astfel de probleme, acest lucru un va fi necesar. Puteti ramane doar la procedeul de fertilizare fara nici o problema. Prima doza de ingrasamant se aplica in luna septembrie, dupa cum am mentionat. Este indicat, de asemenea, sa mai aplicati o doza de ingrasamant si la inceputul lunii noiembrie. Astfel, veti reusi sa fortificati radacinile plantelor inainte de venirea anotimpului rece.
Prin aplicarea de fertilizant pe timp de toamna va asigurati ca gazonul va avea o inverzire mai rapida primavara. De data aceasta, la a doua fertilizare, optati pentru formula de 13-25-12. Fosforul va ajuta la cresterea radacinilor si la fortificarea lor. Irigati solul inainte de aplicarea ingrasamantului. Acest lucru va ajuta nutrientii sa patrunda mai bine in sol, pentru a fi absorbiti corespunzator.