miercuri , septembrie 27 2023
Breaking News
Home / Turism / Biserica Prejmer

Biserica Prejmer

In ce regiune se afla biserica Prejmer?

Biserica Prejmer este cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata de pe teritoriul tarii noastre. Foarte important de precizat este faptul ca este totodata una dintre cele mai cunoscute biserici evanghelice din estul continentului.

Multe persoane doresc sa acumuleze cat mai multe informatii in ceea ce priveste aceasta biserica. Tocmai din acest motiv a fost redactat si acest articol. In continuare vom enumera unele informatii foarte interesante cu privire la biserica fortificata Prejmer.

Daca doriti sa vizitati aceasta biserica sau pur si simplu vreti sa aveti cat mai multe cunostinte despre aceasta, cititi in continuare. Veti descoperi informatii foarte utile.

Unde se afla biserica Prejmer?

In primul rand, inainte de a trece la alte discutii despre biserica Prejmer, trebuie sa vedem unde se afla aceasta. Ei bine, in cazul de fata discutam despre o biserica foarte veche, care se afla in comuna Prejmer, din judetul Brasov.

Biserica PrejmerSi cand spunem ca este vorba despre o biserica foarte veche, nu exageram absolut deloc. A fost construita in secolul al XIII-lea. Cavalerii Teutoni au inceput sa o construiasca in anul 1218, dar nu au mai apucat sa o si finalizeze. Au fost expulzati din Tara Barsei, iar la conducere au venit calugarii cistercieni.

Acestia din urma au reusit in cele din urma sa finalizeze constructia care exista si in clipa de fata.

Revenind la locatia in care se afla biserica Prejmer, trebuie sa facem cateva precizari. Aceasta comuna se afla la 15 kilometri de Brasov. In sudul comunei se afla Valea Oltului, la doar 5 kilometri departare. Muntii Intorsurii se afla la doar 10 kilometri distanta insa in zona de nord.

Informatii generale despre biserica fortificata Prejmer

Exista multe persoane care au auzit intamplator despre biserica, iar acum cauta informatii despre aceasta. Ei bine, pana acum am vazut cine a construit aceasta biserica dar si in ce regiune a tarii se afla. Este insa momentul oportun sa va prezentam si alte informatii foarte interesante.

Asadar, precizam mai intai faptul ca in comunitate dar si in imprejurimi, biserica este numita “Bijuteria Transilvaniei”. Aceasta bijuterie a Transilvaniei reuseste in fiecare an sa atraga zeci de mii de turisti atat din tara cat si de peste hotarele Romaniei.

Biserica fortificata Prejmer a fost inclusa in anul 1999 in Patrimoniul Mondial UNESCO. De mentionat insa este faptul ca in acelasi an au fost adaugate si alte biserici in acelasi patrimoniu.
Cu toate acestea insa, dintre toate bisericile din Romania care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, cea de la Prejmer este cea mai cunoscuta. Nu doar in tara ci si in strainatate.

Totodata, in faimosul Ghid Michelin, biserica Prejmer a fost notata cu trei stele. Nu exista in momentul redactarii acestui articol un obiectiv turistic in Romania care sa aiba trei stele Michelin. Acesta poate fi de asemenea un motiv in plus datorita caruia localnicii sa numeasca biserica fortificata Prejmer, drept Bijuteria Transilvaniei.

Concluzie

In momentul in care discutam despre biserica, ne referim la cea mai veche biserica fortificata din Romania. Ne referim de asemenea la cea mai cunoscuta biserica evanghelica din tara, dar si printre cele mai cunoscute din estul continentului.

Deci, intr-adevar biserica Prejmer este o bijuterie a Transilvaniei, si cu siguranta este un obiectiv turistic important al Romaniei. Este un obiectiv turistic pe care ar trebui sa il vizitati cel putin odata.

Close