duminică , iunie 16 2024
Home / Sanatate / Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

Tratamente efectuate in cabinetele de ortodontie Brasov

Tratamentele efectuate in cabinetele de ortodontie Brasov, reprezinta o modalitate de indreptare sau deplasare a dintilor. Aceasta indreptare a dintilor este efectuata pentru a imbunatati aspectul dintilor si modul in care acestia functioneaza.

De asemenea, tratamentul ortodontic va poate ajuta sa aveti grija de sanatatea pe termen lung a dintilor, gingiilor si articulatiilor maxilarului, prin raspandirea presiunii de muscare peste toti dintii.

De ce este util un tratament de ortodontie Brasov?

Multi oameni au dintii inghesuiti sau strambi. Tratamentul ortodontic va indrepta dintii sau ii va muta intr-o pozitie mai buna. Acest lucru le poate imbunatati aspectul si modul in care dintii musca impreuna, facand, in acelasi timp dintii mai usor de curatat.

Unii oameni au dintii frontali superiori care ies in afara si arata inestetic. Acesti dinti „proeminenti” sunt mai susceptibili de a fi deteriorati, dar tratamentul ortodontic ii poate muta inapoi in linie.

Sau felul in care se intalnesc maxilarul superior si inferior poate face ca dintii sa arate inestetic si sa conduca la o muscatura incorecta. Tratamentul ortodontic poate corecta ambele probleme.

Ortodontie BrasovAtunci cand dintii nu se intalnesc corect, acest lucru poate pune presiune pe muschii maxilarului, provocand probleme ale maxilarului si articulatiilor si uneori dureri de cap. Tratamentul ortodontic va poate ajuta sa muscati mai uniform si sa reduceti incordarea.

La ce varsta trebuie sa fac tratament ortodontic?

Cel mai bun moment pentru a merge pentru prima data intr-un cabinet de ortodontie Brasov, este in general in timpul copilariei, pe la aproximativ 7 ani. Dar, si adultii pot avea parte de un tratament ortodontic ,si tot mai multi il urmeaza.

Varsta este mai putin importanta decat a avea numarul potrivit de dinti. La copii, poate fi necesar sa asteptati ca suficienti dinti sa apara inainte de a incepe tratamentul.

Ce presupune tratamentul ortodontic?

In momentul in care vine vorba despre tratamentul efectuat intr-un cabinet de ortodontie Brasov, cel mai important lucru il reprezinta o examinare completa. Acest lucru va implica de obicei vizualizarea dintilor, efectuarea unei radiografii dentare.

Apoi, ortodontul va transmite ce tratament este posibil pentru fiecare pacient in parte. Odata ce pacientul este sigur ca isi doreste continuarea tratamentului, acesta poate incepe imediat ce are destui dinti permanenti.

Va trebui sa imi scot dintii pentru a face loc?

Este posibil sa nu aveti suficient spatiu pentru toti dintii permanenti in vederea unui tratament de ortodontie. In aceste conditii, poate fi necesara scoaterea unor dinti permanenti pentru a face spatiu. Echipa dumneavoastra stomatologica va va spune daca este cazul sa actioneze in acest fel. Uneori se poate face spatiu folosind alte forme de tratament.

Ortodontia imi poate deteriora dintii?

Exista persoane care in momentul in care vine vorba despre tratamentele de ortodontie, se intreaba daca tratamentul le poate deteriora dintii. Ei bine, dintii pot fi deteriorati daca nu va ingrijiti corespunzator in timpul tratamentului.

Aparatele dentare in sine nu vor provoca daune, dar curatarea proasta si prea multe alimente si bauturi dulci pot provoca deteriorarea permanenta a dintilor dumneavoastra. Deci, trebuie sa va curatati dintii si aparatul foarte bine.

Ce sanse de reusita are tratamentul?

Succesul tratamentului efectuat intr-un cabinet de ortodontie Brasov, depinde atat de abilitatile medicului ortodont, cat si de entuziasmul si utilitatea pacientului (si a parintilor, daca pacientul este copil).

Este important sa urmati orice instructiuni date de medicul ortodont si sa mergeti la orice intalnire pe care le aveti cu acesta. Succesul tratamentului depinde si de angajamentul pacientului. Pentru tratamentul ortodontic al copiilor este foarte important ca pacientul sa fie la fel de entuziasmat ca si parintele.

Check Also

Urgente Stomatologice Brasov

Urgente Stomatologice Brasov

Urgente stomatologice Brasov – Ce este de facut intr-un caz de urgenta? Este important sa …

Close