duminică , februarie 25 2024
Home / Casa si Gradina / Brichete Din Rumegus

Brichete Din Rumegus

Brichete din rumegus

Cel mai eficient inlocuitor al lemnului de foc este reprezentat de Brichete Din Rumegus. Acest tip de brichete sunt realizate prin presarea rumegusului rezidual, obtinut din procesul tehnologic de prelucrare a lemnului. Acest rumegus este ecologic. Are doar adaos de lianti anorganici. Brichetele din rumegus reprezinta un combustibil de incalzire termica pentru uz casnic. Costurile de fabricatie ale brichetelor sunt mult mai scazute fata de costurile de fabricatie ale altor combustibili termici.

Brichetele din rumegus reprezinta un inlocuitor calitativ al gazelor naturale sau al lemnului de foc. Brichetele din rumegus se adreseaza si consumului industrial. Pot fi utilizate la fabrici de var, la fabrici de caramida sau la microtermocentrale.

Brichete din rumegus

Brichete Din RumegusPentru a putea fi confectionate si fabricate Brichete Din Rumegus sunt necesare linii de productie de brichetare. Exista anumite masini de brichetare. Privita ca o afacere, este foarte avantajoasa. Costurile cu materia prima sunt foarte mici, reduse, sau in unele cazuri inexistente. Materia prima este rumegusul. Acesta se obtine in mod gratuit de la cei care prelucreaza lemnul. Acestora din urma le raman cantitati uriase de rumegus. Nu au spatiu de depozitare. Au costuri foarte mari cu stocarea sau distrugerea rumegusului rezultat in urma prelucrarii lemnului. Cei care prelucreaza lemnul sunt dispusi chiar sa si transporte rumegusul gartuit la fabricile de brichetare.

Este indicat ca locatia unde isi va desfasura activitatea linia de productie a brichetelor din rumegus sa se afle in apropierea unei fabrici de prelucrare a lemnului. Astfel se asigura accesul facil la materia prima. Intr-o oarecare masura, activitatile celor doua fabrici, de prelucrare a lemnului si de fabricare a brichetelor din rumegus, sunt interdependente. Nu sunt obligatorii, dar sunt recomandabile.

Brichete din rumegus

Aceste Brichete Din Rumegus se utilizeaza atat de catre cei casnici, cat si de catre consumatorii industriali. Puterea calorica a brichetelor din rumegus este mult mai mare decat a lemnelor de foc, dar si decat a gazelor naturale. In ceea ce priveste costurile si pretul de achizitie al combustibilului termic este si aici o diferenta semnificativa. Exista o diferenta de procentaj de doisprezece la suta ca pret, intre pretul de cost al brichetelor din rumegus si pretul de cost al lemnului folosit pentru foc.

Check Also

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Renovarea locuintei include gletuire pereti si tavane Brasov? Multi considera ca renovarea locuintelor necesita timp …

Close