Alegerea tevilor intr-o proiectare instalatii sanitare
In momentul in care va ganditi sa optati pentru o proiectare instalatii sanitare trebuie sa aveti mai multe lucruri la cunostinta. Care sunt acestea, puteti afla doar citind articolul pana la final, deoarece a fost redactat special pentru a va ajuta.
Puteti descoperi informatii deosebit de importante cu privire la tevile care fac parte din proiectarea instalatiei sanitare. Multe alte informatii va sunt prezentate mai jos, deci merita sa ramaneti alaturi de noi pentru cateva minute.
Este obligatorie o proiectare instalatii sanitare?
Pentru aceasta intrebare, exista inca persoane care cauta cel mai potrivit raspuns. Ei bine, cu siguranta raspunsul in acest context este da. O lucrare care consta in realizarea instalatiei sanitare pentru un imobil nu poate fi efectuata in lipsa proiectarii acesteia.
Instalatia sanitara are in componenta conductele pentru aprovizionarea cu apa si pentru evacuarea apei si a reziduurilor. In plus, mai contine si alte elemente cum ar fi fitingurile, robinetele, coturile si teurile.
O proiectare instalatii sanitare este deosebit de importanta deoarece arata exact elementele necesare. Arata amplasarea lor cu exactitate, arata cate elemente sunt din fiecare tip sunt necesare.
Clasificarea instalatiilor sanitare
Inainte de toate, trebuie facuta precizarea ca o proiectare instalatii sanitare se face tinand cont de mai multe detalii. Se va face clasificarea in functie de amplasare. Exista astfel instalatii sanitare de interior si instalatii sanitare de exterior.
Instalatiile sanitare de interior cuprind conductele de apa calda si apa rece care sunt trase prin pereti. Daca nu stiati, rolul lor este sa conecteze elementele din interior (chiuveta, vas wc, cada, dus) la reteaua externa de apa. Tot cand vine insa vorba despre instalatia sanitara de interior trebuie tinut cont si de retelele de canalizare.
Apoi, exista instalatiile sanitare de exterior. Aici este vorba despre conductele care au rolul de a transporta apa catre locuinta. De asemenea, tot aici se afla si conductele care transporta reziduurile menajere spre reteaua de canalizare.
In cazul in care nu exista retea de canalizare, se impune instalarea unei fose septice. Aceasta trebuie sa fie amplasata intr-o zona din curte cat mai retrasa. Trebuie ca zona sa fie totusi usor accesibila pentru vidanja. Periodic sunt necesare servicii de vidanjare, mai exact in momentul in care se umple fosa septica.
De mentionat este faptul ca se face o clasificare a instalatiilor sanitare si in functie de utilitate. In acest sens mentionam faptul ca exista instalatia de apa rece, instalatia de apa calda dar si instalatia de canalizare.
Ce contine o instalatie sanitara?
Cand are loc serviciul de proiectare instalatii sanitare, sunt cunoscute elementele care vor fi folosite pentru instalatie. Aici este vorba in primul rand despre sursa de apa, care este un element cheie. Aici intra putul sau hidrofoul (daca nu exista retea de apa).
Conductele si tevile pentru alimentarea cu apa sunt alte elemente care fac parte dintr-o instalatie sanitara. Conductele si tevile care sunt folosite pentru evacuarea reziduurilor si a apei menajere sunt elemente ale instalatiei sanitare.
Instalatia sanitara contine de asemenea si fitingurile (coturi, robineti) dar si fosa septica. Aceasta reprezinta solutia perfecta acolo unde nu exista retea de canalizare. Si, din pacate exista multe localitati in Romania in anul 2022 in care reteaua de canalizare nu exista. Din fericire insa, pot fi instalate fosele septice.
Asadar, acestea sunt informatii deosebit de utile, care va pot fi de mare ajutor cand vine vorba despre instalatiile sanitare. Este important sa stiti care sunt elementele unei instalatii, care sunt tipurile de instalatii sanitare dar mai ales importanta proiectarii instalatiei.