sâmbătă , aprilie 20 2024
Home / Constructii / Topograf Brasov

Topograf Brasov

Topograf Brasov

Munca de topograf este una pe care trebuie sa o faci cu placere. Se lucreaza atat la birou, cat si prin deplasari pe teren. Un topograf Brasov trebuie sa aiba studiile necesare pentru a putea lucra pe acest post, dar si dorinta pentru aceasta munca.

Ce presupune exact munca unui topograf Brasov?

topograf brasovCand ne gandim la topografie, multi dintre noi nu stim exact la ce se refera aceasta. Un topograf Brasov este o persoana specializata in topografie. Topografia este o ramura a geodeziei care are ca obiectiv principal tehnica masuratorilor unei anumite portiuni a scoartei terestre. Se determina pozitia elementelor scoartei terestre pe suprafete mici si plane si se reprezinta grafic sau numeric suprafetele masurate.

Masuratorile se realizeaza intotdeauna in plan orizontal. Prin aceste actiuni, se intocmesc harti si planuri topografice. Se considera ca anumite stiinte, precum geometria, au evoluat tocmai din acest domeniu.

Ce instrumente ii sunt necesare unui topograf Brasov?

Atunci cand iese pe teren, un topograf trebuie sa se asigure ca are la indemana toate instrumentele ce ii sunt utile. Fara utilizarea acestora, este imposibil de alcatuit hartile si planurile topografice. Sunt indispensabile statiile totale, receptorii GPS, nivelele optice cu laser, teodolitele clasice sau tahimetrele.

 

Check Also

Producator Containere De Locuit

Producator Containere De Locuit

Alegerea unui producator containere de locuit Fiecare producator containere de locuit este la mare cautare …

Close