duminică , iunie 16 2024
Home / Instalatii / Panouri solare Brasov

Panouri solare Brasov

Panouri solare Brasov

Panourile solare sunt din ce in ce mai apreciate de multe persoane. Multi proprietari de locuinte isi doresc instalarea acestor panouri solare Brasov pentru a economisi bani in timp. De asemenea, se opteaza pentru acestea, deoarece in acest fel se creeaza o independenta energetica. Va voi prezenta o serie de motive care va vor face sa va ganditi la avantajele achizitionarii de panouri.

Avantajele achizitionarii de panouri solare Brasov

panouri solare brasovPrimul mare avantaj il reprezinta consumul redus de energie al acestor panouri. Veti constata ca apeland la aceste produse, ele isi vor face treaba foarte bine, reducand costurile. Scaderea cheltuielilor va fi un avantaj al acestor panouri solare Brasov. Veti constata intr-un timp scurt ca daca veti apela la ele, cheltuielile producerii apei menajere vor fi diminuate. Confortul interior va fi asigurat, temperatura, ventilatia si umiditatea fiind potrivite. Emisiile de noxe vor fi si ele diminuate, protectia mediului fiind asigurata.

Veti mai ajunge si la concluzia ca daca panourile nu vor fi supuse intemperiilor, durata de viata va creste. Aceasta va putea ajunge chiar si la 25 de ani in unele situatii. Amortizarea investitie va veni intr-un timp aproximativ de 8-12 ani.

Exista si dezavantaje?

Cu toate ca au multe avantaje, panourile solare au si cateva dezavantaje. Instalarea acestor panouri este destul de costisitoare, pretul investitiei initiale fiind mare. Daca imobilul vostru nu primeste suficienta lumina solara, randamentul panourilor va fi redus. De asemenea, veti constata ca acestea ocupa si un spatiu destul de mare atunci cand sunt instalate. Exista posibilitatea cresterii primei asigurari a locuintei. Riscurile de calamitati sunt si ele destul de mari. Avand in vedere ca panourile sunt expuse intemperiilor, riscul este destul de mare.

Veti constata ca in final, cu toate ca au si dezavantaje, panourile solare pot fi eficiente. Eficienta lor va creste mult daca sunt instalate in locurile unde este soare din belsug.

Close