sâmbătă , aprilie 20 2024
Home / Casa si Gradina / Vane seismice

Vane seismice

Vane seismice

Cutremurul sau seismul este definit ca fiind miscari ale pamantului, care genereaza vibratii propagate prin roci, sub forma de unde. Vibratiile acestea sunt rezultatul miscarilor placilor tectonice cauzate de activitati vulcanice.

In eventualitatea producerii unui cutremur, in functie de intensitate, se provoaca daune majore -se inregistreaza pierderi umane si materiale. Pe langa seism, un alt factor in producerea de daune, mai ales din pricina explozilor, sunt scurgerile de gaz. Pentru a se impiedica aceste scurgeri, se pot instala vane seismice.

Informatii referitoare la vane seismice

Vane seismiceRomania este o tara cunoscuta ca avand risc seismic major in privinta cutremurelor intre 6-7 grade pe scara Richter.  De aceea este bine sa folosim masuri de preventie ca in eventualitatea unui cutremur, pagubele sa fie minime.

Daca aveti conducte de gaz, LPG sau Biogaz este indicat sa apelati la instalarea de vane seismice. Acestea sunt un ajutor in plus atunci cand se declanseaza un seism. Prin deteriorarea conductei apar scurgerile de gaz care pot cauza otravirea cu monoxid de carbon sau chiar explozii. Instalarea unei vane seismice va impiedica eliminarea gazelor. Sunteti pregatit tot timpul si astfel este eliminat riscul ce ar putea aparea din pricina gazului.

Recondi este o firma specializata in domeniul echipamentelor industriale si al instalatiilor. Exista pe piata de peste 20 de ani, lucru care atesta profesionalismul de care dau dovada si calitatea oferita. Acestia comercializeaza vanele seismice cu certificat CE si UL, ce au un design patentat simplu, cu montare usora. Au un portofoliu de peste 1 834 de clienti multumiti si 2 235 de produse vandute. Au colaborat cu intreprinderi precum URSUS Breweries, Premier Energy, Dacia si Bergenbier.

Cand intra in actiune mecanismul?

Mecanismul se pune in functionare automat atunci cand apar perturbari seismice de aproximativ 5,4 grade pe scara Richter. O bila din otel inoxidabil este fixata pe un soclu in supapa. Din cauza miscarilor, mingea cade din soclu, iar cu ajutorul greutatii acesteia se realizeaza inchiderea alimentarii cu gaz.

Vanele seismice nu necesita cuplarea la o sursa de energie electrica, sunt fiabile si se intretin usor. Pentru montarea acestora, este necesara cooperarea cu o firma calificata in asemenea instalatii. Daca sunt instalate fara autorizatie, vor fi demontate. Expertii la care puteti apela sunt firma Recondi.

Check Also

Servicii DDD

Servicii DDD

Cele mai utile informatii despre servicii ddd Toata lumea vorbeste despre servicii ddd, dar exista …

Close