duminică , iunie 16 2024
Home / Constructii Lemn / Beneficiile unei case lemn

Beneficiile unei case lemn

Beneficiile unei case lemn

Optand pentru o astfel de casa, veti constata ca ati facut o alegere foarte buna. O casa din lemn se va construi foarte rapid si va va aduce o sumedenie de beneficii. In cele ce urmeaza, va voi arata care sunt principalele beneficii ale unei astfel de case lemn. Avand aceste beneficii in vedere, veti putea face mai rapid alegerea dorita.

De ce sa alegeti construirea unei case lemn?

case lemnPrincipalul beneficiu al unei case din lemn este ca aceasta va fi construita intr-o perioada scurta de timp. Veti constata ca imediat ce s-a uscat fundatia, o locuinta pe structura din lemn poate fi ridicata in doar cateva zile. Un alt avantaj al casei din lemn este ca aceasta e mai caldurosa. Lemnul are numeroase proprietati energetice si termice. Optand pentru acest material, veti constata ca ati facut o alegere foarte buna.

O casa din lemn va salva mult spatiu. Avand peretii de doua ori mai subtiri decat o casa din caramida sau BCA, o astfel de casa va fi destul de incapatoare. Trebuie sa mai stiti ca o casa din lemn va avea o rezistenta sporita la cutremure. Datorita imbinarii elementelor, precum si a materialului folosit, aceasta va prelua miscarile seismice foarte bine. O locuinta construita cu o structura din lemn rezista la un cutremur de 8 grade cu usurinta.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca alegerea unei case lemn este mai ieftina decat una pe o structura din alte materiale. Astfel, pentru o casa de 55-60 de mp, nu va trebui sa cheltuiti mai mult de 20.000 de euro.

Dezavantajele unei case din lemn

Aceste case au o durata de viata relativ destul de mica. Cu toate acestea, daca va fi intretinuta bine, durata de viata se va mari. De asemenea, o casa din lemn nu este izolata fonic atat de bine.

Close