sâmbătă , septembrie 30 2023
Breaking News
Home / Constructii Lemn / Proiecte case din lemn

Proiecte case din lemn

Proiecte case din lemn

Atunci cand ne construim o casa, avem mereu materialului pe care il vom folosi in vedere. Exista o multime de materiale dintre care putem alege, dar cel mai cunoscut material este lemnul. Acesta este folosit de foarte multe persoane datorita calitatilor sale, dar si proprietatilor oferite. Realizand niste proiecte case din lemn, veti constata ca ele vor avea o multime de avantaje de care va veti bucura. In cele ce urmeaza va voi prezenta cateva dintre aceste avantaje.

Avantaje proiecte case din lemn

proiecte case din lemnRapiditatea construirii casei este un prim avantaj. Veti constata ca o astfel de casa va fi construita destul de repede si nu veti avea nici o problema in realizarea ei. Imediat dupa ce fundatia a fost uscata, structura de lemn va putea fi realizata in doar cateva zile. Pentru a fi realizata intr-un timp relativ scurt, va fi nevoie cam de 25-30 de muncitori.

Un alt mare avantaj al unor proiecte case din lemn este ca ele va vor asigura faptul ca veti avea o casa foarte calduroasa. Lemnul este cunoscut pentru faptul ca izoleaza foarte bine. In realizarea structurii, se vor putea utiliza materiale termoizolante precum vata minerala, dar si spuma poliuretanica, ori polistirenul. O casa din lemn va mai salva si spatiul. Peretii realizati din acest material sunt de doua ori mai sensibili decat cei realizati de exemplu, din caramida.

Rezistenta oferita de lemn impotriva intemperiilor

Cutremurele nu vor mai fi o problema pentru o astfel de casa. Casele din lemn sunt rezistente la cutremure, datorita faptului ca lemnul este un material elastic. Acesta va prelua miscarile seismice, indiferent de directia de propagare. Incidenta incendiilor va fi si ea foarte redusa. Fiind tratat, lemnul folosit in constructia casei va fi rezistent, dar va avea si proprietati impotriva focului. Lemnul va mai oferi si un mediu ecologic, el fiind un material natural.

Close