marți , septembrie 26 2023
Breaking News
Home / Constructii Lemn / Construirea unei case din lemn

Construirea unei case din lemn

Construirea unei case din lemn

O casa din lemn este foarte apreciata de multe persoane. Alegand o astfel de casa, veti vedea ca veti face o alegere foarte buna. Optand pentru case din lemn, veti constata ca ati facut o alegere inspirata, acest material natural avand o multime de beneficii. Lemnul a fost folosit in constructia caselor de mult timp. Acesta era si inca mai este recunoscut pentru multele sale proprietati pozitive.

Aspectele pozitive ale unei case din lemn

case din lemnIn primul rand, rapiditatea in constructie a acestei case este un prim aspect pozitiv. O astfel de casa, atata timp cat fundatia a fost terminata si s-a uscat, poate fi ridicata in doar cateva zile. Folosind o echipa formata din 20-25 de persoane, o locuinta din lemn de 55-60 de mp va putea fi ridicata in cinci zile.

Un alt avantaj al casei din lemn este izolatia oferita de materialul folosit. Veti constata ca o astfel de casa are o performanta energetica, dar si termica foarte buna. Veti vedea ca veti reusi sa salvati mult spatiu construind o astfel de casa. Peretii unei case din lemn sunt de doua ori mai subtiri decat cei realizati din BCA sau cei realizati din caramida. Acest lucru va insemna ca peretii vor ocupa de doua ori mai putin spatiu decat peretii realizati din alte materiale.

Rezistenta caselor construite din lemn

Casele din lemn sunt mult mai rezistente la cutremur decat casele din alte materiale. Aceste case vor rezista fara probleme la un cutremur de 8 grade pe scara Richter. De asemenea, aceste case sunt rezistente la incendii. Lemnul folosit in constructia acestor case este tratat ignifug. Dupa acest tratament, riscul aparitiei unui incendiu va fi redus. Cu toate acestea, daca va aparea un incendiu, partile afectate vor putea fi inlocuite. Trebuie sa tineti cont de aceste lucruri daca va veti decide sa construiti o astfel de casa.

Close